Bröstmjölk Vs ersättning


Jag tror absolut att bröstmjölk är något bättre än ersättning,bröstmjölken är naturlig och speciellt anpassad för att barnen ska få i sig de ämnen de behöver för att växa och utvecklas. dessutom så är den gratis, lätttillgänglig och håller rätt temperatur.Men samtidigt så är ju ersättningen framställd för att vara ett fullgott alternativ där amningen av någon anledning inte funkar.

Jag har haft svårt att själv acceptera att inte kunna mätta mina barn, jag har försökt, inte gjort annat än ammat och ändå så har min son varit lika hungrig efteråt som innan vi började. Inte växt ordentligt, varit trött och gnällig.Det har fått mig att må dåligt och inte känt mig tillräcklig som mamma då min önskan när jag väntade sonen va att kunna amma honom, det va min plan. Jag tröstar mig med att sonen nu kan äta sig mätt på ersättning, han sover bättre, är nöjdare, växer som han ska och jag slipper frustrationen över att det inte funkar, vi båda mår bra!

Man får helt enkelt göra så gott man kan utifrån sina egna förutsättningar. Det jag anser är bäst för mitt barn (som i det här fallet är ersättning) behöver ju inte vara lika självklart för andra men oavsett orsak till att inte amma så måste alla kvinnor få må bra i sina val utan fördommar. Trotts att bröstmjölk är gratis så kan det i stället kosta kvinnan sitt välmående, alla kan inte amma till vilket pris som helst.



Rastad

Hunden har varit ute och motionerat mig, svett som ett djur men nöjd med mig själv.Kan tilläga att det inte va specielt smart att dra på sig dom nya skorna på långpromenad, ont i fötterna är bara förnamnet.Nu ska alla trivselkilon och graviditetskilon och kan-inte-skylla-på-något- kilon bort och vädret är underbart.

Svärfar har varit här och druckit kaffe, gubben har dratt till jobbet så nu så är det bara sysselsätta ungarna fram till läggdags. Vilket ibland kan vara lättare sagt än gjort.Funderar på att dra ut ungar och hund i trädgården och sätta mig och läsa, ingen helt dum ide.Har flera böcker som väntar på att bli lästa.Bla Marley och jag och dyngkåt och hur helig som helst, den sistnämnda kan jag starkt rekomendera för er mammor där ute, helt fantastisk och hög igenkänningsgrad, alla fall för mig som är långt ifrån perfekt och erkänner det.

Föräldraskapet kommer inte med någon instruktionsbok- man gör helt enkelt så gott man kan!


Barn gör inte som du säger, barn gör som du gör sägs det, nu försöker lillan muta mig till att sätta på dusch kranen åt henne. Mamma, om du sätter på kranen så får du en puss och kram av mig! underbara unge!

Uppdatering

Samma rutiner och måsten som alla andra dagar, har i allafall hunnit plocka lite här hemma. Har de senaste dagarna varit sjuk så det har inte blivigt mycket gjort och det städar ju inte sig självt precis.

Men min "bantning" går utmärkt, kan stolt medela att jag gått ner 1 kg på 3 dagar. Tänk vad mycket det gör bara man lägger om kosten och tänker på vad man äter. Man behöver inte alls tokträna bara man utesluter det onödiga.


nu kör vi!

I dag sätter jag igång och kämpar för att gå ner i vikt. Första måltiden är avklarad, Naturdiet chocklad. Ärligt talat något av det vidrigaste jag smakat, jag har kräkts en gång i hela mitt liv och det va nära att i dag blev den andra. Ryser när jag tänker på att jag ska dricka det flera gånger om dan, VARJE DAG men ger det resultat så är det ju helt klart värt det. Tänk om man kunde gå ner 10 kg innan sommaren, det skulle vara underbart.
Jag har väll ungefär 30 kg jag skulle kunna bli av med utan att sakna men man måste ju börja någonstans.


Drick och svälj- Trevlig helg!


Det va bättre förr

Har Dom tröttnat på att göra bra barnprogram?
Mighty B, Dora utforskaren bla. Finns en uppsjö av dom, men inga som igentligen är värda att titta på. Det handlar inte längre om att göra bra barnprogram utan flest.

När jag va liten älskade jag barnprogramen som gick på tv och dom är ett kärt minne, jag kan än i dag sitta och titta på dom om jag kommer över något avsnitt. Det va Disney klubben, pippi pelikan mfl och dom visade div barnprogram som Räddningspatrullen, Darkwin duck, Luftens hjältar och skrotnisse.
 
Nu e det taskigt tecknade med dåligt språk, eller rent av riktigt löjliga barnprogram. Våldet skiljer sig mycket från det som va då. I de gamla barnprogramen förekom det sällan rent våld, trotts det så ansågs just darkwin duck  för våldsammt och drogs in 1994.

När jag va liten gick barnprogrammet på bestämd tid, det va endast då man satt inne framför tv:en. Vi hade inte en massa kanaler men då va det inte heller meningen att barn skulle sitta inne hela dagarna. Vi fick enbart spela tv spel på helger och riktigt regniga dagar, vi sammlade alla barn i granskapet och lekte tillsammans, alla fick vara med. Det va blandat med tjejer och killar och det va absolut inget konstigt med det.




Finns det något barnprogram du saknar?
Och vad tycker du om dagens barnprogram?

Fredagsmöte

Mötet i går gick jätte bra, klart över förväntan. Så nu har vi kommit överens om hur detta ska gå till inledningsvis och sen får vi se om hur och när det ska trappas upp. Det bli till att börja med varannan fredag, hur länge har vi inte bestämt utan det beror väll på.

inga barn föds med handböcker så vi får helt enkelt göra det vi tror är rätt och på det sätt vi tror är skonsammast för lillan.Resten får tiden utvisa.



Alla prinsessor ska ha ett slott.
Jag är "draken" som vaktar henne.


Att bestämma sig

Jag har bestämt mig.  Nu ska jag ta tag i mig själv och försöka gå ner lite i vikt. Dom tidiga mornarna har gett mig mycket tid till att läsa, imponeras och komma till insikt att det är det här jag behöver.
Snart är sommaren här, det innebär lättare kläder, svett och utomhusaktiviteter och jag vill orka vara ute med mina barn, jag vill ha massor av ork. Jag vill okså kunna klä mig i sådant jag tycker är snyggt och känna mig bekväm.
Eftersom att jag inte kan amma så är ju detta något som är fullt möjligt nu. Att inte kunna amma har tagit mig hårt men jag får se det possitivt, jag kan istället satsa på att gå ner i  vikt.

Jag har bestämt mig för att börja med pulverdiet, köra stenhårt på det ett par veckor och se vad det ger. Och sedan kombinera med LCHF. I morgon börjar jag, ska knalla i väg i dag och handla det jag behöver.

Jag älskar mat och har ett stort socker beroende så detta kommer bli en riktig prövning men det gäller nog att ta en dag i taget och intala sig själv att det bara gäller under en period och inte hela livet.

Jag vill gå ner ca 20kg! önska mig lycka till!



Bloggtest- mest på skoj

GRAVIDITET:


När fick ni reda på att du var gravid? Vet inte exakt datum men när mensen va försenad med en vecka så testade vi possitivt
Var det planerat? Ja!
Mådde du illa under graviditeten? Nej, varken förra graviditeten eller den här

Hade du mycket foglossningar? ja, massor, började tidigt
Hade du någon hormonrand? Nej
Fick du bristningar på magen? Mina gamla sprack upp lite men inte farligt alls

Vad trodde du att det skulle bli för kön? Jag va helt säker på att det skulle bli en liten flicka, alla andra trodde därimot att det va en pojk

Vad ville du att det skulle bli för kön? det spelade ingen roll, det viktigaste va att h*n va frisk
Hade du några speciella cravings? Gröna äpplen och mjölk
 Vad gillade du för mat? Jag åt som vanligt
Någon maträtt du avskydde? Nej
Hade du halsbränna? ja, sista två månaderna

Behövde du kissa ofta? Ja varje gång jag gick förbi toaletten
Hur mycket gick du upp? ca 17kg

Är du nöjd över din graviditet? ja i det stora hela
Var du rädd för förlossniningen? ja, mot slutet

FÖRLOSSNINGEN:


När startade din förlossning? 07.45 söndagen den 6 Februari
Vilken vecka var du i? 42+1
Gick du över tiden? japp, 16 dagar
Hur startade din förlossning? spontant samma dag vi skulle på överburenhetskontroll
När åkte ni in? Kl 09.00 på överburenhetskontroll och sedan tillbaka kl 20.00 för att föda barn
Hade du någon bedövning/smärtlindring? Lustgas
Hur länge hade du värkar? Ca 20 timmar

Tyckte du att värkarna gjorde ont? Ja

Grät du? kommer inte ihåg
Skrek du?ja, I utdrivningsskedet
Hur länge hade du mellan värkarna i öppningsskedet? Det har jag försträngt
Hur lång tid tog krystvärkarna? ca 10min

Vem var med på din förlossning? Emil och barnmorskan
Hade du ont efteråt? Nej

Är du nöjd över din förlossning? ja abslout.

BEBISEN:


Mådde bebisen bra när den kom ut? Ja
Vad blev det för kön? pojke
Vad vägde han/hon? 3985 gram
Hur lång var han/hon? 53cm.
Huvudomfång? 36cm
Ville bebisen amma på en gång? nej, inte fören senare på kvällen
Hade bebisen gulsot? nej
Mådde bebisen bra under bb-tiden? Ja

Vad fick han/hon för namn? Milton
Var ni överens om namnet och varför blev det just det namnet? Vi hade pratat om att om det va en pojk så skulle han heta Tristan. men jag hade fastnat för milton, när han väl va ute så tyckte Emil att han såg ut som en liten Milton så det fick bli så, det namnet passar honom jätte bra.


Torsdag natt.

Prinsen har precis somnat, kl är exakt 00.00, jag har varit ute med hunden sista gången, gubben jobbar och sessan sover sedan flera timmar tillbaka=egentid!
I dag har det varit en lugn dag med massor av mys bortsett från att jag fick ett bryt i morse och städade nästan hela kåken, det behövdes och det kändes fruktansvärt skönt när det va gjort.

Om det blir som planerat så ska vi på ett möte i morgon, och jag hoppas innerligt att det blir bra den här gången.Min dotter ska förmodligen få umgänge med sin Bio-pappa som hon inte träffat på 4 år och alltså inte har något som helst minne utav. Jag hoppas vi kan bortse från oss själva och komma fram till en bra lösning för lillans skull. Hon är i en väldigt känslig ålder just nu så det gäller att skynda långsamt.
Jag ska värkligen göra mitt bästa och gå in med öppet sinne för att få det här bra, lämna mina egna känslor utanför och jag hoppas att alla inblandade kan ha samma syn. Vad vi känner är inte väsentligt, det är lillan som är det viktiga.



Rock- bäbis

Äpplet faller inte långt ifrån päronträdet, vår son älskar musik. Han sover som bäst i spjälsängen till musik, tackar gudarna för datorer, internet och spotify.
När inget annat funkar så är det James Hetfields (Metallica) underbara stämma som får honom att somna.
Igentligen så struntar nog lilleman i ifall det är Metallica eller Britney Spears som spelas men vi föräldrar mår mycket bättre om vi inbillar oss att sonen faktiskt bryr sig om det är rock eller inte.Lillan deremot, hon älskar Johnny Cash Precis som sin far. Och självklart så är det ju inget som hänt automatiskt, det är ju vi som "format" henne till det



Men det ska ju börjas tidigt så han inte går vilse i musikträsket.
Sambon har även försökt förstöra lillemans musiköra med Eddie Meduza men där går gränsen. Nog för att jag har fruktansvärt låg humor men Eddie Meduza tycker jag varken är rolig eller bra, En karl som har komplex för sitt lilla organ.Hans musik är ju till för att provocera, och det gör den.
Jag tycker om vissa låtar med honom, men det är dom seriösa låtarna som jag tycker om, för han va duktig när han ville.Min favorit är Ingen plockar en maskros. Vilken är din?   

 


Morgonhumör

Humöret är på topp, fint väder, nästan vindstilla och snöfritt, och inte nog med det så gav barnen mig sovmorgon så i dag behövde jag inte stiga upp fören kl 07.30.

Nu känns det verkligen att vintern är på väg bort och att våren är på gång,Man blir så mycke piggare och att solen redan är uppe innan jag går upp är possitivt för det annars så jämna och fina morgonhumöret.

Jag och John blund

Jag och John blund är numera goda vänner, jag behöver inte alls vänta länge innan han dyker upp. Mannen min har precis knallat iväg för att jobba natt, ungar och djur sover och snart jag också men jag måste erkänna att det är förjävla gott med lite egentid innan man går och lägger sig.

I dag har jag pillat med bloggdesignen, som vanligt blir jag aldrig nöjd. Men i dag tror jag nog att jag blev det, det lär märkas om en vecka eller så. Ska la finslipas lite men den har tagit upp på tok för mycket av min tid i dag så fortsättning följer en annan dag.


Underbara Koffein.

Prinsarna sover, skulle nästan vilja säga som vanligt. Den store äter jobbar och sover, den lille bajsar äter och sover. fast det gör ju den store givetvis med, bara inte lika gulligt att skriva om.
 
Senaste tiden har jag varit väldigt glad över att det finns kaffe, och täckstift. Är så trött så jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen, somnar nästan stående. I går somnade jag tillomed framför big brother, det enda "program" jag följer, och inte vet jag riktigt varför jag följer skiten. Dom blå ringarna under ögonen just nu är allt annat än snyggt, skulle jag få löften om att jag fick sova tills jag vaknade självmant så skulle jag nog kunna sova i en vecka.








I dag händer förmodligen inte ett skit, det kommer snart hit någon form av försäkrinsgubbe och ska kolla på huset. Snälla snälla, bara han inte får för sig att komma in för jag orkar värkligen inte städa just nu.
Jag känner mig som tjänstefolk, städar och städar men det syns aldrig, ungen, gubben och djuren far omkring som tornados och sen ligger allt utspritt som innan jag började.

Är det någon mer än jag som känner igen det där med karlar och garderober?
man kan vika i en oändlighet så att det ska se snyggt och välorganiserat ut men lik förbannat så måste karln välja T-shirten längst ner i den prydliga "högen" och *POFF så är det bara börja om igen.
Jag har ärligt talat gett upp hoppet om välorganiserade garderober, både på gott och ont måste jag säga. Jag slipper numera vika tvätten, det är bara hiva in och sparar både tid och energi.

 


vår!

I dag kunde man inte ignorera vårkännslorna, helt fantastiskt väder och årets första fjäril.

I dag har vi varit i väg på dop, svägerskan döpte sin son, och då kom jag ju på att det mycket snart är dags för att börja planera inför Miltons dop, jag hade ju inte direkt tänkt att vänta 11 månader som med melanie så att faddrarna vart trötta i armarna av att bära. Ne den här gången ska jag vara ute i tid, men det får vänta till försommaren åtminstonde så man slipper frysa.

Nu har vi varit hemma ett par timmar, avnjutit en räkomelet och sitter nu och småkollar på big brother.Trollungarna sover båda två och gubben har precis gått till jobbet, fortfarande känns det jätte konstigt att sova utan honom men å andra sidan så får jag ju kaffesällskap i morgon, han kommer hem ungefär samtidigt som jag dricker morgonkaffe. 

Vila i frid.

I dag går tankarna till någon som inte längre finns i bland oss, en människa som lämnat stora avtryck i mig och många andras liv och hon är, och kommer alltid att vara ett varmt minne från förr,från barndommen och vägen in i tånåren. Det va du som höll våra händer och ledde oss dit. Om du bara visste va vi småflickor såg upp till dig.

det är lätt att vara efterklok, med facit i hand så ångrar jag att jag inte hörde av mig, det hade inte tagit många minuter av min tid men livet rusade i väg,och man tar lätt förgivet att människor finns kvar.
Jag hoppas du finner frid där du är.

"Alis volat propriis"




Hon flyger med egna vingar.


Lördag.

God morgon, lilleman sitter i babysittern och har somnat, jag avnjuter morgon kaffet och försöker få ner ett par ord här innan dagens sysslor ska uträttas. Jag  beundrar alla de föräldrar som har 4-5 ungar, varsitt arbete osv och ändå lyckas hålla hemmet rent och snyggt., hur lyckas ni?
Här är det totalt kaos, vi har två ungar, mannen arbetar och jag är mamma ledig men endå så tycks inte tiden räcka till. Här blir det alltid panikplock varje gång det ska komma gäster, som i dag tex när Malin och hennes pojkar kommer. Men häldre lite skit i hörnen än ett rent helvete har jag hört.

Lillan är i väg och busar runt hos mormor, det känns fruktansvärt konstigt när hon är borta, det är något jag aldrig kommer kunna vänja mig vid. men hon är som tur e hemma snart igen, Malin och pojkarna ska hämta upp henne på vägen hit, en liten överaskning.


Ingen vanlig dag.

Natten till i dag, för 5 år sedan föddes min lilla sessa. Varm, blodig och kladdig men alldeles underbar. 5 år av lycka, trotts, sattyg och många skratt.
 I dag fyller hon fem år, och jag 5 år som mamma. Det va då livet började för oss båda.



Grattis mitt hjärta!

lipsill

Är det så att man blir lite mera gråtmild, lite kännsligare när man har fött barn? kanske är det vätskan man samlat på sig som vill ut, för ibland så kommer nästan tårarna helt utan förklaring.

Det är glädjetårar, sorgetårar och gråter- för -någon- annans -skull- tårar. Dom sistnämda är nog dom som kommer oftast. vad som helst kan få mig att grina, det krävs inga större ansträngningar. Jag gråter jätte ofta till filmer, reklamer, bloggar där någon har det jobbigt ( men endå så läser jag konstigt nog) och när jag träffar människor som har det svårt eller jobbigt på olika sätt. Men samtidigt så upplever jag också att minnet blivit sämre så det är kanske inte så konstigt att jag inte kommer ihåg hur det va innan jag fick lillan.

Men många jag träffat säger just att dom blivit kännsligare som föräldrar. Jag tror att det är för att som förälder så har du mycket mer att förlora, och därför så sympatiserar man dom som har har det jobbigt och känner tacksamhet för det man har. jag är tacksam varje dag, tacksam för att jag är älskad,(det är inte alltid en självklarhet) tacksam för att jag kunnat få mina två vackra barn då man vet att det finns många där ute som inte kan få barn men skulle bli fantastiska föräldrar. jag är tacksam för att jag och mina barn är födda i Sverige där flickor är lika mycket värda som pojkar, vi har sjukvård, mat i magen och tak över huvudet. Detta börjar nästan låta som ett tal i en fröken sverige tävling ( vart tog den vägen föresten?)men endå, allt är inte bara svart. Det är lätt hänt att man bara gnäller men håller det till sig själv när man är glad eller nöjd över något.kolla bara på alla insändare i tidningarna, där är det ett evigt jävla gnäll!

Jag kan känna med andra människor och det gör mig mänslig!

morgon..

Kaffe och svampbob fyrkant nu på morgonen, kan det bli mycket bättre? jo  bättre hade vart sovmorgon och kaffe på sängen men icke då. Mina små älsklingar är morgonpigga dom, önskar bara att jag hade hat deras energi och morgonhumör, då hade det ju inte varit några problem att hålla sig vaken eller få något gjort.




Min kreativa ådra..

Jo men den existerar faktiskt. Har man inte så fixar man det, här är mitt egengjorda babygym tillverkat av endast material jag annars skulle ha slängt. Känner mig lite duktig och kreativ och min lilla prins har nu mera någon stans att "leka". Lillan fick donera några av sina godsedjur, men det va för en bra sak.

     

Det här använde jag till konstruktionen:

1 gammalt trasigt paraply.
1 gammalt trasigt babytäcke
1 trasig handduk

Jag tog dom långa pinarna från paraplyt och gjorde bågarna med, tejpade ihop dom två och två till önskad längd.
För att sedan få dom mjuka så virade jag remsor av handduken på dom(hade ingen stoppning hemma). Sedan sydde jag två långa rör av lakanet och stoppade in pinnarna i. Jag sprade en bra bit av "rören" som jag sedan sydde ihop som ett kors på undersidan så dom sitter ihop ordentligt och så inte bågarna kan fara iväg eller i sär.Sedan la jag bara babytäcket över med ett sött påslakan (eftersom att små barn spyr ofta så valde jag att inte sy ihop täcket med konstruktionen för att det ska gå att tvätta) när jag va färdig så fick storasyster donera några mjukisdjur som hon inte leker med. FÄRDIGT!

Jag hade ju självklart kunnat köpa stoppning och dyligt men eftersom att jag kunde göra detta av det jag redan hade hemma så vart det billigt, saker som skulle slängas kom till användning och då vart det ju också bättre för miljön.


Mars 12, 2011

Det va ingen engångsföretelse, prinsens sovklocka är inställd på 06.00, efter det är det bara för mammsen att gå upp. Ungarna är skitpigga och en annan kämpar med att hålla ögonen öppna, lillan kollar på barnprogram och lillen roas av en gul bläckfisk som jag håller upp framför honom, jag börjar bli lite smått trött i armen.

Nu sitter jag här och försöker lista ut vad jag ska fördriva min tid med medans min man jobbar tolvtimmars, han är inte hemma fören 18.00 i kväll.Disken tar ju inte direkt någon ifrån mig, och den lär ju inte gå någon stans så den kan gott vänta en liten stund.Annars  så finns det ju alltid sysslor, det är ju något som aldrig tar slut, frågan är bara hur lockande dom är.

Känslostorm

Jag hade 42+ 2 veckor på mig att fatta att jag skulle bli mamma igen, alltså ca 296 dagar i runda slängor.
Men endå så har jag så svårt att ta till mig att grabben som sover här brevid är min son. Att det ska vara så svårt att smälta och förstå. Inte negativt menat, mer tvärt om. Det känns för bra för att vara sant. 

Jag är numera två barnsmamma, jag riktigt smakar på det ordet, en flicka och en pojk, båda friska, vackra och helt underbara. Jag känner en stolthet jag tidigare aldrig kännt, inte bara över barnen utan också över mig själv som har skapat dom ( med lite hjälp då förståss, haha)Det är väl ända gången man kan åstakomma något så stort på så kort tid? när man skapar ett liv.*skämtsamt menat*

Jag är absolut inte vacker, jag är ganska vanlig.Med en mage som hänger efter barnafödande (vill gärna inbilla mig att det bara är därför, vilket det självklart inte är) hud som är sprucken och liknar en ödlas hud, bröst som flyttat söderut och en rumpa som blivit allt för mjuk och go att sitta på men vad gör det? jag har gjort något med min kropp, det den är ämnad för. 




Det finns inga andra som kan göra mig så lycklig, och inte heller så rädd som mina barn gjort. 
När lillan föddes så upplevde jag ren och skär lycka samtidigt som en fruktansvärd rädsla, på en och samma minut.Det kan man kalla en känslostorm.Där han jag inte riktigt smaka på föräldraskapet, det vart ingen mjukstart. Det va bara ta sig i kragen och bli den där lejoninnan(beskyddaren). Allt va inte så där rosa och fluffigt som man förväntat sig att det skulle vara i början. Bara ligga där med ungen på magen och bara andas in den där underbara bäbisdoften. Jag kommer inte ihåg så mycket av veckorna efter hon föddes. Just därför så kom läkningsprocesen som en chock den här gången, blödandet, eftervärkarna, ömmande underliv, you name it! 
Jag hade liksom inte tid att känna efter. Men den här gången hade jag det, och jag kommer aldrig utsätta mig för det här igen.
Men även lilleman skrämde mig, i vecka 21 i magen, redan där börjar det tävlas så där som syskon gör om uppmärksamheten eller som en sån där kompis som alltid ska vara värst ( alla har nog en sån kompis)Lilleman tänkte inte vänta, han skulle vara lite snabbare än syrran och skrämma mig redan innan han va född, han ville nog vara värst. Tur som va så va det bara skrämselskott,men det krävdes 3 ultraljud och 4 olika läkare/sköterskor för att konstatera det. Men fy fan vad rädd jag va. Jag är en människa som sällan blir tyst, som inte har något att säga men detta tystade mig rätt bra. Resa från Lidköping till Göteborg i ren panik, jag grät tills tårarna va slut. Jag va inte rädd för en eventuell operation efter födseln,jo rädd va jag men det va inte det som skrämde mig mest, sjukhus hade jag redan varit med om. jag va rädd för att det lilla hjärtat skulle sluta slå.

 




Kanske lite rörigt inlägg, sån är jag. Jag vill berätta så mycket som möjligt på kortast möjliga tid ( därför sluddrar jag ibland när jag pratar)jag liksom måste få med allt, och jag är rätt dålig på att utrycka mig i skrift ( talet är det då fan inget fel på)

 


God morgon

Riktigt stolt och förvånad över mig själv, jag lyckades få en hel del gjort i går. Fick städat alla rum och det är inte illa det. Jag och moppen tog och dansade tango, synd bara att jag är så himla kass på att dansa men vad gör det när moppen för.

I dag vaknade lilleman kl 5 och fick för sig att inte sova längre, så det vart lite tidigare morgon kaffe än vanligt. MEn så har lilleman fruktansvärt go timing, så så fort kaffet runnit ner så somnde han. Så lilleman sover (som jag önskar att jag också fick) medans jag dricker kaffe, kaffet jag bryggde för att kunna hålla mig vaken för att han vägrade sova.

Onsdag

I dag har jag helt brist på fantasi, har ingen aning om vad jag ska skriva om så därför blir det som vanligt, bara en massa menlöst dravel.

I går va vi på BVC, lillprinsen har växt jätte bra och han väger nu 4420 och är 56 cm lång, börjar bli en liten stor kille och jag känner riktigt paniken när jag ser kläderna i storlek 74 som ligger ihopvikta i en låda under sängen, det gäller att ta tillvara på tiden nu, tiden går så fort och bäbistiden är något jag inte kommer uppleva igen, någonsin. Jag har två fina barn och jag har bestämt mig för att det får vara bra så.

I går blev jag klar med bloggdesignen jag fixade åt Johanna.





Vad tycks? Klicka på bilden för att komma direkt till Johannas blogg.


Design

För första gången på flera dagar så har lilleman lyckats somna nu på förmiddagen, och jag har passat på att fixa med en bloggdesign jag lovat, det tog bara lite längre tid än beräknat eftersom att barnen kräver det mesta av min tid, vilket är ganska självklart.
det va länge sedan jag gjorde en bloggdesign till någon annan än mig själv, det är gör kul men tidskrävande.
När jag först började att göra egna designer så kunde jag sitta till långt in på nätterna och fixa och trixa, nu behöver jag den dyrbara tiden till sömn för att orka med dagarna.

I dag ska vi som sagt till BCV, ska möta gubben efter jobbet och knalla ner. Hoppas nu att lilleman växt som han ska, skulle vara skönt med lite glesare besök faktiskt, det blir ett j**la spring.Men självklart så tycker jag ju att det är bra att dom endå tar det på alvar, det känns tryggt.

God Morgon

Mornarna är lite smått hektiska, lillan ska sörvas och lilleman är ledsen. Han har börjat få svårt att somna om på morgonen, många vakna timmar blir det innan han till sist somnar, då riktigt övertrött. När allt lugnat ner sig är det dags att ta hand om sig själv, inta morgon kaffe och känna sig som människa igen, i allafall för en stund.

I dag är lilleman 1 månad gammal, tiden går fruktansvärt fort. I morgon är det dags för BVC igen, jag hade förträngt från lillans första tid att det är ett ständigt spring på BVC,känns nästan som att vi bor där.
I dag ska vi skicka in papprena till skatteverket på lillemans namn, är kanske inte så snyggt att heta Pojke Jannesson, ne ett riktigt namn ska han få i dag, John Milton Tristan, hur snyggt som helst.

Ett minne blott.

För inte så länge sedan så va man åtminstonde ren och hade borstat hår. Det har vi lagt på hyllan och i stället har man nu återigen efter 5 år, tovor stora som kråkbon i håret och luktar spyor och surmjölk. Tänk vad mycket man förtränger från bäbistiden. På 5 år har jag hunnit förtränga en hel del. Man får passa på och njuta av de korta tillfällena när man kliver ur duschen och lilleman ännu inte hunnit spy ner en.

En intressant upplevelse va häromdagen när jag och barnen va iväg med en vännina.Lilleman sov gott i vagnen och helt plötsligt kände jag hur det började rinna längst magen, jag läcker! bara rota fram nya torra inlägg i skötväskan och kila in i BHn.Ena stunden så gnälls det över att jag har för lite mjölk och sen börjar man läcka som någon arla-ko, Rosa- det är jag det!
Sena kvällar och tidiga mornar, kallt kaffe och kall mat, tur att det finns micro.



Men jag vill inte byta detta mot något i världen, det är underbart! 


God Morgon

Uppe innan tuppen i dag, det lilla barnet väckte det stora kl 6 och då va det bara för lilla mamma att gå upp. Pappa passar det aldrig att väcka, ber jag sessan att väcka pappa så svarar hon mig att han sover. Ha ha, det gjorde ju jag också men det räknas inte riktigt.

Gud vad jag längat till all snö är borta, här har vi fortfarande massor. Jag har tröttnat rejält, jag vill ha vår, knoppar som slår ut och varmare väder. Längtar tills man kan sitta i trädgården och dricka kaffe utan tjock vinterjacka. Men än så länge så känns det LÅNGT borta.


Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

RSS 2.0